+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

AAI račun in Microsoft Office 365

Vsak učenec, ki obiskuje Osnovno šolo Jakoba Aljaža Kranj je upravičen do  Office 365 A3 licence. Če je torej v družini več otrok, ki obiskujejo našo šolo, je VSAK od njih upravičen licence A3.

Spodaj lahko preberete, kaj nudi vsaka licenca, in si prenesete obrazec za dodelitev licenc za vašega otroka. Če je v družini več otrok, morate izpolniti in oddati obrazec (prijavnico) za vsakega otroka posebej.

Kaj je AAI prijava?

AAI prijava je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev. Sistemi za enotno prijavo se združujejo v federacijo ArnesAAI, tu kratica AAI pomeni Avtentikacijska in Avtorizacijska Infrastruktura.

AAI prijava učencem OŠ Jakoba Aljaža Kranj omogoča:

Kaj je AAI-račun?

E-identiteta oziroma AAI-račun je »uporabniško ime v federaciji ArnesAAI«, ki ga dobite od šole, na kateri se izobražujete oz. od organizacije, v kateri delate.

Kako lahko dobim uporabniško ime za enotno prijavo?

Uporabniško ime priskrbi šola učencem 4. razreda za opravljanje kolesarskega izpita. Uporabniška imena obdržijo učenci do konca šolanja na OŠ Jakoba Aljaža Kranj. Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na naši šoli (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na naši šoli). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo. Šola NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!

 Kako lahko zamenjam geslo?

Geslo lahko spremenite na https://mdm.arnes.si/

S tem se spremeni tudi geslo za dostop do šolske spletne pošte.

Če ste geslo pozabili, pa se obrnite na skrbnika na domači organizaciji (teja.toman@os-jakobaaljaza.si) ki vam je dodelila uporabniško ime.

Office 365

Vsako leto do konca septembra je potrebno licenco za Office 365 obnoviti. To naredite s prijavo na spletni strani https://o365.arnes.si/.

Za prijavo uporabite AAI-račun.

Postopek pridobitve AAI računa in Office 365

Prijava za dostop do storitve Office 365

  • Prijavnico ČITLJIVO izpolnijo starši/skrbniki.
  • Izpolnjena morajo biti vsa polja na prijavnici.
  • Prijavnica mora biti podpisana s strani starša/skrbnika IN otroka.
  • Pravilno izpolnjeno in podpisano prijavnico v šoli oddate računalničarki, ga. Teji Toman ali jo pošlje na elektronski naslov teja.toman@os-jakobaaljaza.si
  • Po elektronski pošti dobite prijavne podatke AAI in Office 365 za vašega otroka.
  • Prijavnico dobite na zgornji povezavi.

PRIJAVNICA

NAVODILA ZA PRVO PRIJAVO

Dostopnost