+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V soboto, 20. 5. 2023, smo organizirali šahovsko prvenstvo naše šole. Udeležilo se ga je kar 30 Aljaževcev, ki so igrali v dveh kategorijah.

V kategoriji 1. – 3. razred je tekmovalo 15 učenk in učencev. Najboljši je bil Uroš Krasić iz 3. a, sledila sta mu Maks Bitežnik iz 3. c in Nikolaj Andrejević iz 3. a. Odličje se je za las izmuznilo Pavlu Potočniku iz 3. a.

Tekmovale so tudi tri mlajše učenke. Najboljša je bila Ana Lončarević iz 2. c, sledili pa sta ji Iza Žnidar in Dea Trolli iz 2. a.

Druga tekmovalna kategorija je bila 4. – 9. razred. Za naziv najboljšega Aljaževca se je borilo 15 učencev. Maks Demšar, ki je ta naziv nosil kar sedem let, se je odločil, da se bo letos raje preizkusil kot šahovski sodnik, saj dejansko na naši šoli nima konkurence. Tako se je vnel boj za prvo mesto, ki ga je po napetem dogajanju zasedel Nikolas Ranđelović iz 6. a in je postal nov šahovski prvak Osnovne šole Jakoba Aljaža. Ta prestižen naslov se je za las izmuznil Jušu Batagelju iz 6. c, ki je tako drugi najboljši, tretje mesto pa je zasedel Aleksej Grubor iz 6. c.

Objavljamo tudi rezultate vseh igralcev v obeh kategorijah in nekaj fotografij.

Hvala Maksu Demšarju za pomoč pri sojenju in učiteljici Anamari Mavrin za pomoč pri vzdrževanju reda in discipline.

Velika zahvala tudi ravnateljici, da je odobrila zasluženo podelitev medalje vsakemu učencu, ki je odigral celo prvenstvo. Vsi učenci so se pogumno trudili po najboljših močeh in prav je, da ta trud nagradimo, saj kljub njihovi dobri igri na šahovskih stopničkah lahko stojijo le trije.

Čestitke vsem, še posebej učencem Šah 1, za katere je bil to prvi šahovski turnir!

mentorica Simona Polše Zupan

REZULTATI 1.- 3. razred

REZULTATI 4. – 9. razred

Dostopnost