+386 4 2801 510 info@os-jakobaaljaza.si
Select Page

V letošnjem letu je naša šola zelo uspešno sodelovala na Ciklusu turnirjev mladih Kranj. Največji uspeh je skupno 1. mesto med vsemi nastopajočimi šolami, drugouvrščeno šolo smo premagali za skoraj 400 točk.

V skupni razvrstitvi je odlično 4. mesto usvojil Juš Batagelj, 6. mesto Aleksej Grubor in 14. mesto Nikolas Ranđelović.

V kategoriji deklet do 9 let je usvojila vrhunsko 2. mesto Ana Lončarević, odlična 3. pa je bila Eva Lončarević. Med dekleti sta se borili še Dea Trolli in Mila Pavlica.

V kategoriji fantov do 12 let je bil odličen 5. Aleks Lončarević (v skupni razvrstitvi je dosegel 15. mesto). Nikolaj Andrejević je usvojil prav tako odlično 6. mesto, Uroš Krasič pa 8. mesto.

V kategoriji fantov do 9 let so se uspešno borili Ammar Kukavica, Adin Kukavica in Oskar Bitežnik.

Poleg omenjenih so razigrano in borbeno ekipo sestavljali: Bor Podgoršek Dimnik, Lenart Kurnik, Samo Oman, Nemanja Matej Andrejević, Enej Kuhar, Martin Kurnik, Maks Bitežnik, Luka Krasić, Marko Jovanović, Ivan Dimitrijoski, Rejan Bajrović, Erik Bučan, Ajlan Bajrović in Filip Rafael Vomš. Skupaj je na turnirjih sodelovalo 108 šahistk in šahistov. K ekipnemu uspehu so pripomogli prav vsi šahisti, ki so redno sodelovali na posameznih turnirjih.

Vsem našim šahistom iskreno čestitamo.

Mentorici: Simona Polše Zupan in Katarina Ančimer Aljaž

Dostopnost